In het voorjaar weer volop genietenvan Achterhoekse heerlijkheden!

Zoek in de buurt van:

AspergeHapje-Dag - Aspergeboerderij de Stokhoven


25-05-2019

Aspergeboerderij de Stokhoven laat op deze dag alles zien wat er allemaal moet gebeuren voordat de overheerlijke asperges klaar zijn voor de verkoop.

U wordt met een huifkar naar de aspergevelden gebracht waar u de asperge-oogstmachines in bedrijf ziet. Een unieke hulp bij het steken van de asperges. Tevens krijgt u hier uitleg over de teelt en de oogst.

Vervolgens met de huifkar terug naar de boerderij waar u kunt zien hoe de asperges gewassen en gesorteerd worden met de nieuwe volautomatische digitale sorteermachine.
Deze machine wast, snijdt en sorteert middels een hightech digitale camera in alle gewenste sorteringen en dat met een snelheid van maximaal 16.000 stuks per uur. Elke asperge wordt rondom twaalf keer gefotografeerd, geanalyseerd en volautomatisch in de juiste sortering uitgeworpen. Dit heeft als gevolg dat alle sorteringen altijd uniform en van dezelfde topkwaliteit zijn. Ook het machinaal schillen van de asperges kunt u aanschouwen.

Lekker proeven… 
Naast deze bezienswaardigheden worden er nog extra activiteiten georganiseerd.
Op de boerderij worden maaltijden met asperges en aspergesoep bereid zodat u ook verse Dremptse asperges kunt eten.
Een andere lekkernij is het asperge-ijs dat IJsboerderij ’t Dommerholt speciaal voor deze happening bereidt.
Er is een presentatie van witte wijnen van BioWeingut Hubertushof die natuurlijk ook geproefd en gedronken kunnen worden. Daarnaast kunt u kijken naar een video over de teelt van witte asperges. Kijk op www.destokhoven.nl voor meer informatie.

Arrangementen

Brochure