In het voorjaar weer volop genietenvan Achterhoekse heerlijkheden!

Zoek in de buurt van:

Proef het voorjaar in de Achterhoek

​Het is de ultieme combinatie: fietsen en culinair genieten. Want van fietsen krijg je lekkere trek! Toeval of niet: voor beide ben je in de Achterhoek op de juiste plek. Stap dus op je fiets en trakteer jezelf onderweg op een ambachtelijk gemaakt boerenijsje of een glas wijn uit een Achterhoekse wijngaard. Vervolg je fietstocht en stop bij een van de vele gezellige restaurants. Hier geniet je niet alleen van tongstrelende gerechten, maar ook van de bekende Achterhoekse gastvrijheid.

In het voorjaar is de Achterhoek ook nog eens extra mooi. Frisgroene blaadjes en bloesems in rijke kleurschakeringen omlijsten het afwisselende landschap met zijn karakteristieke boerderijen, historische kastelen en schilderachtige stadjes. Alle reden om juist nu op de fiets te stappen en met al je zintuigen te genieten van deze heerlijke regio.

Routes langs restaurants, streekproducenten en wijnbouwers
Op deze website vind je tal van restaurants,  streekproducenten en wijnbouwers waar je kunt genieten van al het heerlijks dat de Achterhoek rijk is. Ook biedt de website meer dan 25 arrangementen. Uiteenlopend van een avond culinair genieten tot meerdere dagen volledig in de watten gelegd worden bij één van de deelnemende (hotel)restaurants. Extra leuk zijn de fietsroutes die je niet alleen langs al het lekkers, maar ook nog eens door het mooie landschap voeren. Dat is toch optimaal genieten?

Meer informatie 
Meer informatie over Proef het voorjaar in de Achterhoek vind je op deze website of in de brochure. Deze is onder andere verkrijgbaar bij deelnemende bedrijven. 

Arrangementen

Brochure